1.12.09

3 maart 2010: lijst en programma

Aaltje Schouten-Saarloos, de huidige fractievoorzitter voor de Nuenense PvdA, wordt voor de tweede keer lijsttrekker. Ernst van der Leij en Marianne Cooijmans staan op respectievelijk de tweede en de derde plaats van de lijst. In totaal staan twintig kandidaten op de lijst van de PvdA. Lijstduwer is de huidige wethouder Andries Mulder.

Tijdens een druk bezochte ledenvergadering is behalve de kandidatenlijst, eveneens het verkiezingsprogramma vastgesteld. Enkele belangrijke punten uit het verkiezingsprogramma zijn:


  • het autoluw maken van het centrum,

  • de realisatie van een nieuw verpleeghuis,

  • behoud van Het Klooster, Zwembad De Drietip, Weverkeshof, Dorpswerkplaats en Speeltuin De Kievit,

  • het snel opknappen van de vijvers in de omgeving van onder meer de Vroente, Molvense Erven, Keizershof en Panakkers en

  • het vernieuwen van de riolering op plekken waar deze niet meer voldoet zoals in de omgeving van de Voirt, Kerkstraat en Berg.

De afgelopen vier jaar heeft de PvdA samen met anderen veel doelstellingen uit het vorige verkiezingsprogramma bereikt. Naast de diverse scholenbouwprojecten en een groot aantal (sociale huur-) woningen zijn dat onder meer een sterk verbeterd armoedebeleid, een integer en transparant gemeentebestuur en het nieuwe Sportpark Oude Landen. Graag wil de PvdA ook de komende vier jaar een actieve bijdrage leveren aan een sterk en sociaal Nuenen.


De komende maanden vindt de voorbereiding op de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010 plaats. Hiervoor heeft de PvdA een campagnecommissie. Deze bestaat uit de top van de kandidatenlijst en wordt gesteund door een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Ook zin om te helpen? Bel even of stuur me een e-mail.

1 opmerking:

Unknown zei

Weinig duurzaamheid in het verkiezingsprogramma.
Alsof Nuenen zonder de PvdA ook wel duurzaam wordt.
Of zijn we zo rijk dat we de steeds maar stijgende fossiele prijzen wel blijven betalen
Zijn we zo rechts amoreel dat we denken dat nuenen niet duurzaam hoeft te worden als de rest van de wereld dat wel doet.