19.9.10

Zenders aangepast zonder overleg


OnsNet Nuenen heeft het aanbod van televisiezenders uitgekleed. Het gevoel overheerst dat enkele populaire zenders zijn verdwenen en dat er enkele onbelangrijke zenders zijn bijgekomen. De PvdA-fractie heeft na afstemming met de voorzitter van de cooperatie OnsNet Nuenen UA een vraag in de commissieveragadering van de gemeenteraad gesteld aan burgemeester Ligtvoet.

De cooperatie heeft nauwelijks invloed op de beslissingen van de commerciele exploitant (NEM Nuenen bv) van ons Nuenense netwerk. Dat is natuurlijk een grote schande. De leden moeten toch op enige wijze inspraak kunnen hebben op bijvoorbeeld het zenderaanbod. Dat is immers de gedachte van een cooperatie. Het is weer eens te meer duidelijk geworden: de commerciele exploitant heeft de touwtjes in handen. Dit bedrijf schuift zusterondernemingen naar voren om diensten te verkopen, zoals de televisiezenders.

In de brief van de commerciele exploitant staat dat het zenderpakket uitgekleed is om de prijs gelijk te houden. Kostenreductie voor de exploitant was dus de reden. Naar de behoefte en belangen van onze Nuenense inwoners is niet gekeken. Burgemeester Ligtvoet gaf aan dat voor vele inwoners televisie wellicht even belangrijk is als gas, water en licht. Hoewel de gemeente geen directe invloed heeft op OnsNet of de NEM, houdt de burgemeester de ontwikkelingen in de gaten. Hopelijk krijgt de cooperatie meer invloed op het mooie Nuenense glasvezelnetwerk en de diensten die daarmee bij de burger gebracht kunnen worden. De commerciele exploitant moet toch echt naar z'n klanten luisteren. De PvdA houdt de ontwikkelingen scherp in de gaten en zal bij onvoldoende verbeteringen wederom aandacht vragen voor de situatie. Het is immers in het belang van (bijna) alle Nuenenaren!

Inmiddels is het initiatief genomen voor www.nietblij.nl waarop de initiatiefnemers van de site vragen naar de mening van de klanten van Ons Net Nuenen. Ik ben benieuwd naar de uitkomsten.

Geen opmerkingen: